Ти, тя и алкохолът на първата ви среща

Какво, как и защо ще разберете от този материал, който е посветен на алкохола при първите срещи. Знам отлични, че обичаш да си пийваш, особено при заплата и особено в петъците, когато с бандата се вихрите из нощните клубове. Това е ОК, но знай, че първата среща с някое момиче не е добро място, за да си покажеш всички алкохолни магарии. Съобрази се със следните правила, ако искаш таксито след това да ви откара в една и съща посока.

  1. Мястото е от значение – Не я води в кафенето, в което прекарваш половината си живот и целия персонал ти говори на малко име, та дори и лелката пред тоалетната. Смени малко обстановката, макар да не е някое напълно непознато място. Гледай да е някъде, където да можете да се чувате, без да си говорите на уше. През лятото имаш особено голям избор, защото всички заведения са отворили летните си градини, а там обстановката винаги е доста романтична привечер и е доста тихичко, имайки предвид, че всичко е на открито.
  2. Количеството си има определени граници – Специалистите казват, че точно две питиета са правилното количество, което всеки мъж трябва да си позволява на първа среща. Едно говори, че си притеснен или пък си снобар, което и в двата случая не е секси. Три и повече питиета пък говорят за проблем с алкохола. Ако не ти личи, че си направил половин бутилка уиски, за нея това ще значи, че си професионалист в сферата. Ако пък вземеш да буистваш, впечатлението ще е още по-лошо. Първото питие ще те отпусне, а второто ще ѝ покаже, че ти е приятно с нея и се наслаждаваш на времето си.
  3. Видът алкохол се определя от заведението – Не можеш да седнеш в изискан ресторант и да си поръчаш наливна бира. Просто не може! Нито пък да си седнал в някое готино кафенце и в чашата ти да има двойна водка с лед. Ресторантите изискват нещо малко по-изискано. Поръчай си някакъв алкохолен коктейл или се придържай към класиката с някое отлежало малцово уиски. Виното там също е добра идея, особено ако си си поръчал пържола за вечеря. В клубчето, ако ще си поръчваш бира, гледай да я пиеш мъжката от бутилката, за да ѝ покажеш, че си достатъчно лежерен, че не възнамеряваш да я впечатляваш с нетипично държание и маниери. Остави чашата настрана, че тя издава лека префърцуненост, която не е присъща за мъжкия мъж.
  4. Задължително ти плащаш сметката – Братле, това е първа среща. Кодексът на мъжкаря изрично гласи, че първата сметка, без значение колко голяма е тя, се поема 100% от теб. Предвиждай това в бюджета си и е заведи на място, което ти е по джоба. Ако възможностите ти се простират до пейката в парка и галон бира с пластмасови чаши, по-добре не си прави труда да я каниш изобщо на среща. Да, може да е мацка, която си пада по тези неща, но не и за първото ви излиза, като двойка. Каквото и да говори, тя е жена и иска някои неща да си останат в стереотипа. А в случай, че се направиш на луд и я оставиш тя да посегне първа към сметката, тогава знай, че я виждаш за последно. Профилът ѝ във facebook не се брои, да знаеш.

Автор: Десислав Янкулов Източник: InsideHook