4 вида вкусни спагети

Хелоу май диър френдс! Скоро не сме си говорили за вкусотии, но днес това ще бъде променено! Тъй като днес е петък, а утре е събота и след това неделя, демек, ще можеш малко да разчупиш стриктното си меню, което и без това не спазваш много, много.

Знаеш добре, не от кой и да е, а от нас – The Mainline, че е хубаво измежду плодово-зеленчуковата диета, гарнирана с малко пилешко, да разнообразяваш с малко свинщина. Макар че точно тези рецепти не са от най-вредните избори. Та, по този повод сме ти подготвили няколко супер вкусни нещица, с които можеш да експериментираш този уикенд, но не преди това!

Неслучайно сме се спряли на ястията с паста.

Те са сравнително леки и приятни за хапване в горещите пролетно-летни дни. Ето и предложенията, които ще ти образуват слюнка в устата докато четеш това.

Спагети с пиле, бекон и броколи

За целта ще имате нужда от:

2 супени лъжици зехтин
2 броя пилешки гърди, нарязани на кубчета
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 шепи (образно казано) с броколи
2 чаши прясно мляко
1 чаша пармезан, настърган
¼ чаша магданоз, нарязан
250/300гр. спагети, сварени. В противен случай рискуваш да хрупаш клечки като кон.

Начинът за приготвяне е елементарен. Първо загрявате зехтина в тенджера или нещо друго дълбоко. Може и в казан за курбан, зависи за колко души ще готвите.
Температурата трябва да бъде умерена – нито висока, нито ниска. След като вече зехтина ви е загрял, слагате нарязаните пилешки гърди, прибавяте сол и черен пипер, и после бъркате. След това идва ред на чесъна и броколите. Завъртете ги с пилешкото за около 2 минутки. Добавете млякото, пармезана, магданоза и бекончето. След това оставете сместа да заври. Накрая добавяте спагетите и сервирайте.

Следващата рецепта е за спагети със скариди и чесън.

3 супени лъжици масло
3 скилидки чесън, нарязан
450гр. скариди, обелени
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка черен пипер
сок от ½ лимон
1 чаена лъжичка пикантно чили
¼ чаша магданоз, нарязан
250/300гр. варени спагети

Начин на приготвяне:
Загрявате маслото в тенджера на умерена температура. Първо запържвате чесъна до златисто. След това добавяте скаридите, сол и черен пипер. След като скаридите порозовеят, добавяте лимоновия сок, чилито и магданоза. Накрая добавяте спагетите, обърквате докато не се покрият равномерно, и след това сервирате.

Бас ловя, че вече са ви потекли лиги, но не бързайте да започвате готвенето, защото има още 2 рецепти към днешното меню.

Спагети с гъби и песто и спанак

1 супена лъжица зехтин
150гр. спанак
2 чаши гъби, нарязани
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаша песто
½ чаша пармезан
250/300гр. варени спагети

Начин на приготвяне

По добре познатия начин загрявате зехтина, след което добавяте спанака. Гответе го докато не започне да увяхва. Добавяте гъбите, сол и черен пипер. След като вече се е изпарила по-голямата част от водата, добавяте пармезана и пестото. Накрая изсипвате сварените спагети, бъркате и накрая сервирате.

Спагети с доматено пюре и смляно месо

250гр. смляно месо (свинско, телешко)
½ глава лук, нарязан на кубчета
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка черен пипер
2 чаши Маринара сос
1 чаша прясно мляко
½ чаша босилек, нарязан
250/300гр. варени спагети

Начин на приготвяне:

Загрявате си мазнина, добавяте месото, лука, солта и черния пипер. Готвите докато месото не започне да се запича, както при направата на мусака. След това добавяте соса Маринара, млякото и босилека. Бъркате докато не започне да се сгъстява. Накрая добавяте спагетите и разсипвате да изстива.

Ако нещо в приготвянето не сте разбрали, макар че се съмнявам, можете да погледнете във видеото по-долу, където е показано стъпка по стъпка как се приготвят тези невероятно вкусни ястия.

Бон Апети и да не забравите да почерпите екипа на The Mainline за тези прекрасни предложения.

 

Автор: TheM