Скъпа катастрофа: Сътрудник на автокъща разби суперкола за 3 милиона долара СНИМКИ

Суперкола Ferrari F40 от 1990 г. е разбита на пътя в Германия. Знаменитият суперавтомобил е сериозно повреден, съобщава Bild.

Това Ferrari F40 се е продавало в автокъщата Mechatronik в предградията на Щутгарт за 3 милиона евро.

От фирмата са решили да го покажат на изложение за ретро автомобили в град Боблинген и инструктирали 24-годишен служител да закара колата.

Сътрудникът трябвало да измине само 18 км до Боблинген, но той не се справил със задачата. Мъжът изгубил контрол над Ferrari F40 в тунел и се врязал в стената.

Шофьорът е откаран в болница, но по-късно е освободен, тъй като не е сериозно ранен. Но Ferrari F40 е пострадал значително: предницата му е повредена и се нуждае от скъп ремонт.

Няма съмнение обаче, че суперколата Ferrari F40 ще бъде възстановена, защото е ценен колекционерски модел. Това е последният модел, създаден под ръководството на Енцо Ферари. Общо 1311 от тези купета са произведени от 1987 до 1992 г.

Ferrari F40 беше най-бързата кола на своето време. Неговият 2,9-литров туин-турбо V8 двигател с мощност от 478 конски сили му позволява да ускори до 100 км/ч за 4,1 секунди и да достигне максимална скорост от 324 км/ч. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!