Експерти съставиха класация на най-икономичните коли СНИМКИ

Влиятелното американско издание “Car and Driver” състави класация на най-икономичните автомобили, които определено ще спестят много пари на собственика си. Резултатите от изследването са публикувани на сайта на изданието.

Toyota Prius 2024 е призната за безспорен лидер: тази кола е в състояние да измине 24 км, като изразходва само 1 литър гориво.

Hyundai Elantra 2024 е на второ място, но производителят едва ли ще бъде разочарован, защото тази кола може да се похвали с ТОП позиция в класацията на най-добрите хибридни седани.

Челната тройка се затваря от друг седан – Hyundai Sonata 2024. Експертите подчертават този модел не само по отношение на икономията на гориво, но също така отбелязват комфорта и обмисления интериор, което го прави един от най-добрите сред седаните от семеен тип.

4-то място отива при стилната Toyota Camry Hybrid. Най-големият японски автомобилен производител току-що обяви пускането на новото си творение, заявените характеристики са впечатляващи, а разходът на гориво ще бъде в рамките на 1 литър на 19-21 км пътуване.

Toyota Corolla 2024 също успя да влезе в челната петица с показател от 1 литър на 21 километра.

Но на крачка от ТОП 5 остава Honda Accord 2024 с разход от един литър гориво на 21 км градско и 20 км на магистрала.

На 7-мо място е луксозният седан в консервативен стил 2024 Lexus ES.

Следните модели допълват челната десетка:

Toyota Crown 2024 с 8-ма позиция в класацията и с разход на енергия с 25% повече от лидера – водачът и пътниците ще могат да се насладят на пътуването с разход на гориво от 18 км на 1 литър.

9-то място за Mitsubishi Mirage 2024, който, въпреки че изглежда луксозен, експертите отбелязват, че колата е бавна и не особено удобна. Но влезе в класацията заради солидната си издръжливост като за кола на газ от 18 км на литър.

И ТОП 10 се затваря от Mitsubishi Mirage G4 2024 – един от най-евтините седани на пазара, което се отразява както в общите характеристики, така и в разхода на гориво: 15 км в града и 17 км по магистралата на 1 литър.  

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!