Григорова си каза всичко за изборите и заплатата й, скочи остро на… ВИДЕО

„Ситуацията вече е съвсем различна. Няма как да бъда кандидат на на БСП, това е ясно“ – това отсече столичният общински съветник Ваня Григорова.

„Всички неща, които г-жа Нинова правеше по време на кампанията аз не ги прикривам, казвам какво се случва. При това положение, че тя няма как да допусне да бъда кандидат на БСП.

На предишните избори също се опита да счупи коалицията. До последно бавеше пълномощното на г-н Таков да се регистрира, ние се регистрирахме в последния момент.

Тя му анулира предходното пълномощно. Това беше игра на нерви до последно. 

Нинова работеше срещу мен и срещу собствените си кандидати за общински съветници. Направи изявление в национален ефир, че нейният кандидат няма шанс.

Очевидно е, че не беше права и стигнахме до балотаж. Тя трябва да отговори защо работеше срещу собствения си кандидат“, каза Григорова в сутрешния блок на Нова ТВ. 

Битката е една, тя се води на различни нива. Продължавам да работя в столичния общински съвет, включително предходните дни имахме заседание на комисията по транспорт, по здравеопазване.

Няма да бъда общински съветник, но ще решавам проблемите на много по-високо ниво“, заяви Григорова, за която стана ясно, че влиза в политическата битка с отделна формация.

„След час имам среща с колега общински съветник, за да решаваме проблеми в една от общинските болници. Имаме огромен недостиг на медицински сестри и тярбваше да се молим за увеличение на заплатите. Това е една от битките, които аз изнесох в ролята на общински съветник. 

Мога да постигна много. Но винаги на национално ниво може да се създаде повече“, заяви Григорова. 

„По отношение на думите на г-н Борисов, че аз съм реалният победител на изборите в София, аз съм казвала много пъти. Това, което се вижда от експертизата на вещите лица, безусловно сочи към това, че е имало манипулации на крайните резултати.

Ако г-н Борисов смята, че трябва да се въведе необлагаем минимум, ако смята, че трябва да спрат източванията на осигурителната, пенсионната и здравната система към паразитни структури; ако смята, че трябва да се сложи край на вредните действия, към които ни подтиква зелената сделка, която унищожава енергетиката и икономиката ни – тогава нека гледа към мен.

Но тази единствена реплика на Борисов не сочи към промяна на политиката на ГЕРБ. Чудесно е, че гледа към мен, но по-добре да гледа към политиката, която ние смятаме, че трябва да бъде наложена на национално ниво“, призова Григорова. 

Увеличението на пенсиите и великденските бонуси не е социална политика, а политика на подаянието. Увеличението на пенсиите беше направено преди, а не сега.

Това увеличение, с което се хвали Асен Василев беше направено така, че да води към тежко финансово състояние на националния осигурителен институт и по-специално фонд „Пенсии“.

Имаме една система, през която изходът беше увеличен, чрез увеличението на пенсиите, но не беше разширен входът. Когато не постъпват средства, единственото, което правиш, е да обезсилваш и дестабилизираш системата. Така не се прави!“ – заяви тя.

„На изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици. Това е накратко начинът, по който бих могла да коментирам тези изявления на БСП и конкретно на Нинова.

По отношение на това, че съм излъгала избирателите и съм си увеличила заплатата – ако това беше моята цел, щях да си остана в столичния съвет и да си получавам заплата.

Депутатската заплата е доста по-добра и в този смисъл трябва да се зачудим защо Нинова е там?! Когато говори тя за заплати, е хубаво да каже какво е направила от години, за да се увеличат заплатите на някого. 

Предлагам да спрат да се занимават с мен, досега не съм участвала на национални избори. За първи път се впускам.

Нека говорят те за решенията, които предлагат. Нека спрат борбата си вътре в партията. Само така можем да имаме силно социално представителство.

И до днес милионерите са тези, които диктуват дневният ред на народните представители. 

Смятам, че нашият потенциал е по-голям в сравнение с този на БСП. Никога не съм искала да влизам в Левицата.

Това, което се опитах да направя, е широка коалиция, ако може без БСП. Но в бъдеще, когато имаме еднакви цели, бихме могли да работим заедно.

Нямам никакъв проблем да работя с когото и да е, когато целите ни са еднакви“, категорично заяви Григорова.