Голям трансфер! В bTV с гръм и трясък се завръща… СНИМКА

Проф. Петър Стоянович – историк, доктор на историческите науки, професор в Института за исторически изследвания на БАН се присъединява към екипа на актуалното предаване на bTV Тази събота и неделя.

Той влиза в ролята на постоянен седмичен коментатор и ще представя всяка събота аналитичен поглед върху различни теми, свързани с историята и културното наследство на България.

Снимка: bTV

„Публицистиката на bTV за пореден път доказва, че продължава да развива качествено съдържание.

Защо е важно да пазим историческата памет и защо някои отговори за съвременни събития трябва да търсим не в настоящето, а в миналото.

Уроците на историята наистина ли се повтарят и как – коментарното участие на проф. Петър Стоянович в „Тази събота и неделя“ ще даде на зрителите точно тази смислена и важна посока“, споделя Искра Владимирова, главен редактор „Актуални предавания“ на bTV.

„С присъствието на проф. Стоянович в актуалните предавания на bTV всяка събота акцентираме към събитията, които свързват минало и бъдеще“, допълва Искра Владимирова.

„Историята няма никакъв смисъл, освен в случаите, в които сме склонни да се поучим от нея и да се забавляваме. Мисля, че това ще се случи всяка събота от 10 часа в „Тази събота и неделя“, казва проф. Петър Стоянович.

За последно историкът се изявяваше в неделното сутрешно предаване на БНТ с водещ Георги Любенов. Той бе коментатор в рубриката „Живите архиви“, в която на зрителите се показват архивни кадри от изминали години.