Продадоха BMW X5 втора ръка на удивително ниска цена СНИМКИ

Наскоро почти неповредено BMW X5 от 2008 г.

беше закупено на търг за 5 долара. В България BMW X5 е символ на престиж на собственика, но в американския щат Хавай те се продават за няколко долара.

Например BMW X5 от 2008 г. е продаден преди дни на търг на Copart auto само за пет долара. Това съобщи американската служба за статистика на търговете BidFax.

BMW X5 2008 на търговете на Copart или IAAI струва средно $952. Поне през последните шест месеца статистиката на окончателните цени беше точно такава (данни от същия BidFax).

Второто поколение BMW X5 започва да се произвежда през 2007 г. на изцяло нова платформа. Заводът за неговото производство се намира в САЩ, така че тук има много от тези машини.

Под предния капак BMW са инсталирали избор от дизелови и бензинови двигатели с 6 и 8 цилиндъра, осигуряващи мощност от 235 до 355 к.с. Всички версии се предлагат със система за задвижване на всички колела.

Въпреки това собствениците изтощавали от каране X5, така че с течение на времето тези автомобили им носели все повече и повече проблеми. Освен това скъпи проблеми. Затова старите X5 почти не се ценят в Щатите. Например средната цена за използвано, но непокътнато BMW X5 от 2008 г. е 6700 долара.

Този използван автомобил, който някой е закупил само за 5 долара, всъщност е в доста добро състояние. Ударът в предната част е довел до отваряне на въздушната възглавница. Външно обаче пораженията са дребни – броня, калник, капак, фар, радиатор. Ремонтът с части от подобни употребявани коли в България ще струва 1500 до 2000 долара.

Пробегът е доста голям – 149 хиляди мили, тоест около 240 хиляди километра. При този пробег двигателят вече иска подмяна. Салонът не е в най-добро състояние, но е кожен и може да се почисти.

Но основното „но“ е как да го докарате до нашата страна. Доставката от Хавайските острови представлява трудност дори до континентална Америка, а какво да кажем за България… 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!