Струват всяка стотинка: Най-безопасните модели автомобили

Производителите на автомобили непрекъснато подобряват технологиите, за да направят шофирането възможно най-безопасно. Външният вид, цената и комфортът са важни, но ако превозното средство е оборудвано с най-новата защита на пътниците, то става експоненциално по-добро.

Няма нищо по-ценно на света от здравето и живота. Ето защо GO сподели селекция от най-добрите автомобили по отношение на безопасността.

Всяка кола има стандартни функции за безопасност, като например предпазни колани. А има и функции като автоматично аварийно спиране, следене на мъртвите зони, разпознаване на пешеходци и др., които със сигурност оскъпяват не само автомобила, но и безопасността на всички участници в движението.

Acura Integra

2024 Acura Integra включва усъвършенствани системи за подпомагане на водача като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране.

В допълнение, колата е оборудвана не само с въздушни възглавници за страничен удар, но и с функции за структурна цялост.

Audi Q7

Луксозният SUV на Audi се предлага стандартно с набор от технологии за безопасност, включително нощно виждане, разпознаване на пътни знаци и предупреждение за напречен трафик отзад.

Задвижването на четирите колела на Q7 също осигурява изключително сцепление и гладко возене.

BMW X5

Средният SUV на BMW 2024 предлага цялостен набор от функции за безопасност, като предупреждение за челен сблъсък, разпознаване на пешеходци и активно разпознаване на мъртва точка.

Освен това BMW X5 има автоматични дълги светлини, камера за съраунд изглед и сензори за паркиране отпред и отзад.

Ауди А6

Ако сте били изумени от Audi Q7, но не сте готови да платите повече от 60 хиляди долара за него, тогава насочете вниманието си към Audi A6. Моделът е известен със своята технология и разполага с адаптивен круиз контрол и асистент за лентата.

Volvo XC90

Флагманският SUV на Volvo продължава да дава приоритет на безопасността. Той разполага с функции като наблюдение на мъртвата точка, предупреждение за напускане на лентата и автоматично аварийно спиране.

Здравият дизайн и характеристиките на XC90 помагат за защитата на водачите и пътниците при катастрофа. Въпреки че това едва ли ще се случи без системата за подпомагане на водача и избягване на сблъсък.

Hyundai Palisade

Palisades, които ще се появят на пазара през 2024 г., имат най-добрите системи за навигация и безопасност, налични днес. Те са донякъде подобни на системите за предупреждение за челен сблъсък, наблюдение на мъртвите зони и т.н. Това помага на шофьорите да виждат ситуацията на пътя и да я контролират на 100%.

Tesla Model Y

Електрическият SUV на Tesla има много впечатляващи функции за безопасност, включително автопилот, който предоставя възможности за полуавтономно шофиране. Използвайки камери, радари и ултразвукови сензори, той може да управлява, ускорява и спира превозно средство.

Автопилотът може да не е толкова удобна функция за България, колкото е за западните шофьори, но колата все пак си заслужава парите благодарение на други модерни системи за подпомагане на водача и безопасност.

Mercedes-Benz E-класа

E-Class Sedan е оборудван със системата PRE-SAFE на Mercedes, състояща се от група проактивни устройства за безопасност, които използват сензори за откриване на потенциални сблъсъци и подготвят автомобила и пътниците в него за удар. Работейки с други функции за безопасност, PRE-SAFE със сигурност може да помогне за намаляване тежестта на нараняванията, получени по време на инциденти.

Освен това колата се предлага и с адаптивен круиз контрол и асистент за поддържане на лентата, за да помогне за предотвратяване на инциденти.