Тежък удар за Ню Орлиънс – Зайън е аут за дуела със Сакраменто

Звездата на Ню Орлиънс Пеликанс Зайън Уилямсън няма да вземе участие в предстоящия директен двубой на своя тим за класиране в плейофите на НБА срещу Сакраменто Кингс. Тежкото крило е с травма в лявото бедро и ще се възстановява поне няколко седмици от нея, така че дори и “пеликаните” да спечелят мача с “кралете” и да влязат в плейофите, то Зайън няма да е в ротацията им за началото на заключителната фаза от сезона. Това съобщи репортерът на ESPN Ейдриън Войнаровски.

Уилямсън получи контузията при оставащи три минути от редовното време срещу Лос Анджелис Лейкърс снощи, моменти след като вкара 40-ата си точка в мача. Без него обаче Пеликанс не успяха да спечелят срещата и впоследствие загубиха със 106:110, като така пропуснаха първия си шанс да влязат в плейофите.

Зайън записваше средни показатели от 22.9 точки, 5.8 борби и 5.0 асистенции в редовния сезон, като срещу Лейкърс изигра най-силния си мач изобщо през кампанията – 40 точки, 11 борби и 5 асистенции при 17/27 стрелба от игра. Ню Орлиънс губи най-влиятелния си играч точно за най-важния си мач за кампанията.

Двубоят между Пеликанс и Кингс започва в събота сутрин от 4:30 часа българско време в “Смути Кинг Сентър”.

Последвайте каналите ни в: