Извънредно: Взеха главата на голям енергиен шеф в “Булгаргаз“

Днес, 17.04.2024 г., с решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД е извършена промяна в ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД.

Приета е оставката на Деница Златева, а от състава на Съвета на директорите на дружеството се освобождават Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева

На техните места влизат Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски, съобщиха от пресцентъра на Холдинга.

Михаил Милков има дългогодишен опит в областта на енергетиката, с профил финанси.

Към момента е директор дирекция „Финанси и бюджети“ в „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД. Бянка Рачева е с опит като юристконсулт и от 2020 г. е адвокат.

От януари 2013 г. Марин Филиповски работи в дирекция „Доставки на природен газ“, а от юни 2004 г. до ноември 2012 г. е работил в „Софиягаз“ ЕАД.

С решение на СД на „Булгаргаз“ ЕАД за изпълнителен директор на дружеството е определен Веселин Синабов. От август 2022 г. до момента Веселин Синабов е директор на дирекция „Търговия с природен газ“ и член на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ ЕАД.

От септември 2015 г. до август 2022 г. заема различни позиции в „Булгартрансгаз“ ЕАД като директор дирекция „Търговски услуги“, ръководител отдел „Балансиране“ и други. Преди това е експерт в отдел „Покупка, транспорт и съхранение на природен газ“ в „Овергаз Инк.“ АД.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани до провеждане на нови конкурсни процедури.