Медведев продължава на полуфиналите след трудна победа над Руне

Четвъртият в схемата Даниил Медведев продължава във финалната четворка на BNP Paribas Open в Индиън Уелс (САЩ). Руснакът демонстрира страхотна игра при победата със 7:5, 6:4 над поставения под №7 Холгер Руне (Дания), за да се класира за своя първи полуфинал в сериите “Мастърс 1000” от Рим миналия май.

Мачът продължи час и 59 минути и предложи много емоции на зрителите, тъй като имаше напрежение и интрига. Медведев често играеше ретур зад дъното на корта преди да заеме по-атакуваща позиция при разиграванията.

Тази тактика му донесе успех и той спечели 62% от точките на ретур при втория сервис на съперника му. Руне от своя страна често излизаше на мрежата в опит да се противопостави на дълбоката позиция на руснака, но носителят на 20 титли в АТР тура все пак намираше начин да заобиколи датчанина или да преследва всяка топка на висока скорост.

“Тежки условия. Особено в първия сет беше много, много ветровито. Трудно е да играеш красиво при тези условия. Щастлив съм, че в крайна сметка успях да бъда малко по-стабилен и да сервирам добре във важните моменти”, коментира Медведев след успеха.

В средата на първия сет руснакът и Холгер Руне си размениха по един пробив, след което в края му Даниил направи нов такъв, за да успее да поведе. Вторият сет обаче започна с пробив за датчанина, който дръпна с 2:0. Руне обаче не успя да запази инерцията си и позволи на Медведев да спечели четири последователни гейма, за да обърне до 4:2.

След края на двамата тенисисти влязоха в обяснителен режим помежду си, тъй като Руне уцели в тялото Медведев при игра на мрежата, а руснакът отговори със знак, че го следи изкъсо.

„Не те чух да ми се извиняваш“, заяви Даниил Медведев, докато се ръкостискаше с Холгер Руне на мрежата, след като го победи. Датчанинът му отговори, че няма за какво да се извинява и така размяната им на реплики приключи.

На полуфиналите Медведев ще срещне американеца Томи Пол, който се наложи с 6:2, 1:6, 6:3 над норвежеца Каспер Рууд.

Последвайте каналите ни в: