Почна се! Адът по “Струма“ вече е факт СНИМКИ

Интензивен е трафикът по главен път Е-79 при Симитли в днешния празничен ден, който се явява и финал на поредицата почивни дни за Великден и Гергьовден. Шофьори определят пътуването като кошмарно.

На Симитли в посока магистрала „Струма“ колоната едвам пъпли, често спира, затапването по пътя откъм Банско стига до село Градево, а по Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли. 500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли са кошмар заради сливането на двата потока.

Има и прегрели автомобили.

Добрата новина е, че след поемането на трафика от „Струма“ няма проблем с придвижването в посока София.

„Трафикът е кошмарен, започва още преди Кресна“, каза пред БГНЕС водач на автомобил, спрял при Симитли, за да долее вода в казанчето на прегрелия двигател.

Запознатите с обходните пътища край Симитли след дефилето поемат по общинския път през село Черниче, Симитли и село Железница, за да избегнат затапването.

Жителите на четири общини: Симитли, Кресна, Разлог и Банско в подписка искат удължаването на автомагистрала „Струма“ с 500 метра, за да достигне до Симитли. Целта е да се разделят двата сливащи се тук потока-този от ГКПП Илинден, Банско и Разлог с този от ГКПП Кулата-Промахон и Сандански.

И в двете посоки в момента има образувани опашки от около 10 км. По-голямото движение е от Гърция. На границата обаче се преминава бързо – за около 10 минути, всички гишета са отворени.

(Снимки: БГНЕС)

Първото изпитание е при Кресненското дефиле, а после при Симитли. 500 метра преди автомагистрала „Струма“ движението е забавено. Към момента обаче до сериозно напрежение не се стига.