Време е за Шампионска лига! Марица приема Скандичи в първи мач за годината

Шампионът на България Марица (Пловдив) ще изиграе първия си официален мач за 2024-а година. Маричанки приемат италианския Савино Дел Бене (Скандичи) в среща от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига за жени. Срещата започва е утре (10 януари) от 19,00 часа в зала „Колодрума“ и ще бъде излъчена на живо по Max Sport 1.

В първия мач между двата тима Скандичи победи у дома с 3:0 гейма.

В последните си мачове от групата Марица загуби като гост на турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), а Скандичи победи унгарския Вашаш Обуда (Будапеща).

В класирането Скандичи е лидер с 12 точки, Еджзаджъбашъ е втори с 9 точки, Марица е на 3-о място с 2 точки, а Вашаш е на последната позиция с една точка.

За Марица това ще първи мач за годината, докато Скандичи победи в събота (6 януари) в среща от италианската Серия А1 УЯБА (Бусто Арсицио) с 3:1 гейма. Отборът е трети във временното класиране в първенството с 38 точки.

Марица игра последно в първенството в края на ноември срещу Хектор (София) и победи с 3:0 гейма. Маричанки са първи в първенството без загуба. Иначе последният официален мач на Марица беше на 15 декември – полуфиналът за Купата на България срещу Славия като гост, който беше спечелен с 3:0 гейма. Тимът се класира за 13-ия си финал в турнира, който ще бъде на 27 януари (събота) срещу ЦСКА в София.

В отбора на Скандичи играят едни от големите звезди на волейбола. Тимът разполага със звезди като китайката Тън Жу, сръбкинята Мая Огниенович, американката Хейли Уошингтън, бразилката Ана Каролина Да Силва, белгийката Брит Ерботс, Екатерина Антропова и други.

Последвайте канала ни в