Ветеран на UFC дава съвети на младите спортисти за битките с кратко предизвестие

Ветеранът на UFC Мат Браун (24-19) признава, че е имало битки, които не е трябвало да приема, но жаждата му за предизвикателства го е накарала да действа неразумно.

42-годишният боец говори в подкаста “The Fighter vs. The Writer” на тема приемането на битки с кратко предизвестие. Самият той се е впускал в много двубои с по-малко от месец време за подготовка, но е категоричен, че е направил грешка.

“Съвет, който бих дал на младите бойци, е да гледат на нещата от по-далеч и да видят голямата картинка. Трябва да гледат на кариерата си като на маратон, а не спринт. Някои не правят това и скачат на всяка възможност за битка, която им се предложи. Аз правех тази грешка като по-млад. Приемал съм много срещи с кратко предизвестие. Това ти печели симпатизанти от организацията и феновете, но все пак – препоръчвам да гледате от по-високо, когато взимате решения”, заяви спортистът от Охайо.

Боецът с прякор Безсмъртния е на мнение, че хората не гледат нищо друго, освен статистиката, след време и за тях няма значение колко подготвен си бил за двубоя си.

“На никого не му пука колко подготвен си. Никой не помни, че си имал контузия, или че си приел битката с кратко предизвестие. След седмица хората ще видят само това, което пише в сайтовете за статистика (Tapology, Sherdog). Мога да се сетя за примери, когато треньорите ми са казвали да не приемам битка, но аз въпреки това съм го правил и после съжалявам. Имам уважение към тези, които имат смелостта да приемат такива срещи, но нека са сигурни, че наградата си струва, когато го правят”

Друг съвет, който опитният боец сподели публично, също е свързан с подготовката на ММА състезателите, но не с нейната продължителност, а с качеството на тренировките в нея.

“Трябва да имаш хора в лагера, които да бъдат честни с теб и да не се притесняват да те критикуват. Някой трябва да ти казва, че ръцете са ти прекалено ниско, или пък, че не правиш достатъчно кардио, граплинг и т.н.”, категоричен е Браун.

Последвайте канала ни в