Бо Никъл е използвал изкуствен интелект в подготовката за ММА двубои

Бившият национал на САЩ по борба в свободен стил Бо Никъл разкри, че е иползвам помощта на изкуствен интелект в подготовката си за битките му в елитната ММА верига UFC. Американецът сподели в подкаста на коментатора Джо Роган, че е използвал услугите на платформата „ChatGPT“, за да изгради стратегия преди успехите му в клетката. Към момента Никъл има шест победи в шест двубоя. 

„Ще ви споделя полезна информация.

Попитах правилните въпрпоси „ChatGPT“. Споделих какъв боец съм, каква категория, с какъв опит и поисках да ми изгради перфектната стратегия за битка със съответния боец. Предполагам, че след пет години ще може да си сваляш видео, в което ти обясняват всяка слабост на съперника ти. Сега не е толкова лесно. Трябва да зададеш правилните въпроси“, разказва 27-годишният спортист. 

Бившият щатски шампион по борба ще се завърне в клетката на юбилейното събитие UFC 300 през април. Той ще се изправи срещу Коди Бръндидж, който е в серия от два поредни успеха. През месец юли американецът нокаутира Вал Уудбърн още в първия рунд. Това бе последният му професионален успех. След него Никъл заяви, че ще постави кариерата си на пауза временно, тъй като очакваше да става баща. През месец декември му се роди момче.

Последвайте канала ни в