Китай и Нидерландия започнаха с победи на „Юнайтед къп“

Отборите на Китай и Нидерландия започнаха с победи във второто издание на турнира по тенис за смесени отбори „Юнайтед къп“, който се играе в Пърт и Сидни. В група „Е“, в която е и един от фаворитите в надпреварата Сърбия, Китай надделя с 3:0 над Чехия.

В първия мач за деня на сингъл при мъжете Чжъчжън Чжан се справи с 5:7, 6:3, 6:4 над първата ракета на чехите Иржи Лехечка.

В сблъсъка на сингъл при жените 15-ата в световната ранглиста Цинвън Чжън победи седмата Маркета Вондроушова с 6:1, 2:6, 6:1, с което подпечата победата на азиатския тим.

Китайците обаче не намалиха оборотите и взеха и мача на смесени двойки. В него Чжан и Чжън надиграха само за 59 минути Лехечка и Вондроушова с 6:1, 6:2.

Доста по-сериозна интрига имаше в откриващия двубой в група „F“, в който Нидерландия осъществи обрат за 2:1 срещу Норвегия.

Скандинавците излязоха напред в резултата след победа на Каспер Рууд с 6:3, 6:4 над Талон Грийкспор.

При дамите обаче Аранча Рус успя да възстанови паритета след успех със 7:6(4), 6:1 над Малене Хелго.

В мача на двойки специалистите Уесли Кулхоф и Деми Схуурс се справиха с Каспер Рууд и Улрике Ейкери след 7:6(5), 7:5. И в двата сета норвежците водеха с пробив, като в първия имаха и сетбол на свое подаване, но така и не успяха да използват предимството си.

В групата е и тимът на Хърватия, който ще започне участието си с мач срещу Норвегия на 1 януари.

Последвайте канала ни в