Време е за Ефбет Супер Волей!

6 вълнуващи двубоя дават старт на сезон 2023/2024

След като началото на клубния сезон в България беше дадено през изминалия уикенд с турнира за Money Волейболна Суперкупа 2023, в който столичният Левски спечели трофея за първи път в историята си, дойде време и за най-добрите отбори в България да стартират своето пътуване в мъжкия ни елит за сезон 2023/2024.

Берое 2016, Дея Спорт, Добруджа 07, Левски София, Марек Юнион Ивкони, Монтана Волей, Нефтохимик 2010 Бургас,  Пирин Разлког, Раковски 1964, Хебър Пазарджик, ЦСКА София, Черно море Баск са готови за нов интригуващ сезон, а жребият, изтеглен през м.юли определи и интересни битки в първи кръг от шампионата:




След изключително оспорван сезон 2022/2023, феновете очакват с нетърпение старта мачовете в Ефбет Супер Волей като отборите ще изиграят 22 кръга в редовния сезон.

Двубоите са разпределени в есенен и пролетен полусезон, като новост е, че през тази година няма да има пауза, която да продължава над месец, тъй като последните мачове от есенния полусезон ще се състоят в уикенда на 29-30 декември.

След приключване на двубоите от летния полусезон пък ще настъпи и фазата плейофите, където има промяна на формата.  В продължение на много години полуфиналите и финалът се играеха до 3 победи от 5 мача като в рамките на 24 часа се изиграваха по 2 срещи в град.

„Запазваме системата до 3 победи от 5 срещи, но вече ще се играе по един двубой през 72 часа с размяна домакинствата след всяка среща. По този начин, ще могат играчите да се възстановят много по-добре, интригата да се засили, а нивото на игра да бъде отново високо. В досегашния формат-умора винаги имаше след първите двубои и това се виждаше веднага във вторите срещи. Продължителността на първенството ще бъде до 15 май, а не както досега до края на месец април“, поясни Живко Желев, председател на НВЛ.

Преди да се достигне до тази фаза обаче, отборите трябва да дадат максимума от себе си в редовния сезон. След изключителното шоу през целия сезон 22/23, интрига и неочаквани резултати, феновете на Ефбет Супер Волей очакват от любимците си нови подвизи из залите в България.

Мачове от Ефбет Супер Волей ще могат да се следят в каналите на MaxSport и по телевизия B1B BOX.

От сезон 23/24 пък, феновете ще почувстват още по-свързани с играта, след като НВЛ стартира първата по рода си в България игра Фентъзи волей. Повече информация тук.