Селекционерът на Испания Мигел Ривера: Играем срещу домакините, но знаем как да ги затрудним

Селекционерът на националния отбор на Испания Мигел Ривера обяви, че очаква „истинско парти“ в залата във Варна по време на откриващия мач на ЕвроВолей 2023 за мъже срещу България.

„Престоят ни в България дотук е прекрасен. Утре очакваме истинско парти срещу отбора на България пред пълна зала. Играем срещу домакините, но знаем как да ги затрудним.

Ще опитаме, за да успеем трябва да сме на върха на възможностите си, но вярваме в успеха. Ще играем мач за мач. Не сме си поставяли конкретна цел. На европейското първенство няма да има лесни съперници. Групата е силна, няма отбор, който да отстъпва видимо на останалите. България като домакин е фаворит. Словения играе на много високо ниво. Украйна са силни, Хърватия ги познаваме добре от многобройните мачове с тях напоследък. Финландия играят много бърз волейбол. Имаме петима съперника, които се отличават като стил един от друг. Аз не познавам много България извън волейбола. За трети път съм тук и във времето откакто пристигнахме сме много впечатлени от града-домакин и топлотата на хората тук“, заяви Мигел Ривера пред официалния сайт на БФВолейбол.