Новак Джокович преди Синсинати: В мен все още гори огън

Сръбският тенисист Новак Джокович заяви, че все още изпитва тръпка, подготвяйки се за турнира в Синсинати, САЩ. Това ще бъде първо участие за Джокович на турнир след загубения финал на „Уимбълдън“ от испанеца Карлос Алкарас.

Стремежът на сърбина за календарен Голям шлем след спечелването на Откритото първенство на Австралия и „Ролан Гарос“ бе спрян с поражението в пет сета в Лондон, но 36-годишният тенисист увери, че е преодолял разочарованието само за ден.

Сега Новак Джокович се цели към силен край на сезона, започвайки с надпреварите на американска земя.

Той се завърна в САЩ за първи път в последните две години, тъй като не можеше да влезе в страната като неваксиниран срещу коронавирус.

„Харесвам чувството, което имам дори след над 20 години в професионалния тенис. В мен все още гори огън“, заяви Джокоич пред официалния сайт на АТР преди първия му мач в Синсинати.

„Все още съм мотивиран за най-големите турнири в спорта и ще продължа да опитвам да печеля титли и да забавлявам публиката“, добави сърбинът, за когото участието в Синсинати е първо от 2019 година насам и ще го използва за подготовка за Откритото първенство на САЩ, което стартира на 28 август.

„Ако не бях мотивиран, нямаше да съм тук. След толкова години в професионалния тенис, усещам, че имам избора да играя, където искам. Наистина имах желание да съм тук, а и Откритото първенство на САЩ наближава“, каза още Джокович и благодари за посрещането от американската публика на една от първите му тренировки, шегувайки се, че помисли, че може би е объркал корта, защото атмосферата била като на мач.