NBA предложили пари на жената, която обвини Макгрегър в изнасилване

Адвокат Ариел Мичъл, която представлява жената, обвинила Конър Макгрегър в изнасилване, заяви, че баскетболната лига NBA са предложили пари на клиентката ѝ, за да не оповестява за престъплението срещу нея, което ММА боецът е извършил. Ирландецът е обвинен, че е изнасилил жената в тоалетната на Касея Център в Маями след финала на NBA между Маями Хийт и Денвър Нъгетс.

Daily Mail съобщава, че предложената сума на дамата е 100 000 щатски долара. Директорът на отдел Комуникации на NBA Майк Бас е заявил в отговор, че твърденията на адвокат Мичъл са неверни.

“Някои от градовете, които са позволили това да се случи не са на Макгрегър, а са били наети от Маями Хийт. Те са решили да помогнат на звездата, а не да защитят младата жена, която е била в беда”, казва Мичъл пред Daily Meal.

Видео от въпросната вечер показва как няколко гарда проправят път за Конър и жената към тоалетната. Бившият шампион в две дивизии държи дамата за ръка и влиза с нея в тоалетната. Според обвинението, той е извършил сексуалното посегателство там.

Мичъл е вдигнала мерника и на полицията в Маями. Пред Daily Meal тя е заявила, че полицията на Маями първоначално не са обърнали внимание на клиентката ѝ, а след това са я насочили първо да си наеме адвокат и чак тогава да подаде обвинения.

TagsNBA