Петьо Добрев спечели български ММА дуел на Bushido 88

Петьо Добрев постигна победа с единодушно съдийско решение над Никола Дидов в български дуел по правилата на смесените бойни изкуства на голямата галавечер MMA Bushido 88 в столичната зала “Универсиада”.

Добрев спечели първите два рунда с доминация на земя, а съперникът му “върна жеста” в третия, но това не беше достатъчно за обрат. Така Добрев постигна първа професионална победа от 2020 година насам, когато отказа с гилотина бразилеца Педро Сантос.

Добрев събори в самото начало своя съперник чрез прихващане на краката, а след което дори и прихвана гърба му до клетката.

Дидов направи добра контраатака с опит за гилотина, но Добрев се измъкна и зае по-комфортна топ позиция.

От полугард Добрев опитваше да прави успешен граунд-енд-паунд, като основно попаденията бяха в торса. Дидов реши да се изправи, но съперникът веднага се уви около гърба му и си оплете краката между кръста му. Добрев целеше да направи риър-некед-чоук, но безуспешно.

Дидов се завъртя и опита да се измъкне, но все така не можеше да се изтласка от захвата на съперника. Двамата бяха плътно до решетката и това работеше в полза на Добрев, който все пак записа рунд на доминация.

Добрев пак моментално пренесе битката на земя, където се чувстваше превъзхождащ. Дидов за първи път за няколко секунди зае доминираща позиция и нанесе някои опасни лакти в лицето на съперника. Добрев все пак измъкна екшъна от клетката и застана в странична позиция върху противника. Този път активността не бе особено подчертана в полза на атакуващия, като Дидов се защитаваше добре и дори призоваваше рефера да рестартира дуела. Рундът свърши вероятно отново с предимство на Добрев, но този път не чак толкова изразено.

Дидов се разгърна малко повече в страйкинга в началото на третия рунд и въпреки че пак се стигна до битка на земя, но този път с различна топ позиция. Добрев бе заключил добре гарда си, като получаваше граунд-енд-паунд, но нищо притеснително. Към края на рунда чак двамата се изправиха, само за да видим нов опит за тейкдаун, този път от Добрев, който сякаш свърши достатъчно в първите два рунда, за да бъде провъзгласен за победител.