Руси Хаджиев с ТКО в дебюта си на ММА Bushido 88

Руси Хаджиев направи успешен професионален ММА дебют на голямата галавечер MMA Bushido 88 с нокаут и доминация срещу Апостолос Стамулис. 20-годишният българин доминираше през първите два рунда и можеше още тогава да приключи срещата, но това се случи в средата на последната част чрез ТКО с граунд-енд-паунд.

Още в първия рунд Хаджиев демонстрира по-големия си потенциал и арсенал по отношение на страйкинга, като доминираше от самото начало до последната сирена. Съперникът, който използваше обратен гард, опита да респектира с някои леви крошета, едно от които намери целта.

Във втората част Хаджиев продължи да доминира и вкара хайкикове, като реализира и тейкдаун с прихващане на двата крака. Боецът от Гърция изглеждаше по-измореният от двамата и определено по-нараненият в битката, като гардът му почваше да пада. Той залагаше на всичко или нищо с леви овърхенди, но българинът внимаваше. Към края на рунда Хаджиев пласира и спининг-бек-фист, а осъществи и нов тейкдаун. Последва огромна порция разнообразен граунд-енд-паунд, но гъркът някак си оцеля до сирената.

Хаджиев се озова в топ позиция над опонента си след успешен тейкдаун и в третия рунд, след което премина в сайд-контрол. Впоследствие 20-годишният българин наложи нова безпощадна порция граунд-енд-паунд и реферът на ринга реши да прекрати срещата, за да спести на Стамулис още поражения.