Новак Джокович за отпадането си в Баня Лука: Не се чувствах добре на корта

Новак Джокович беше далеч от най-добрия си резултат при четвъртфиналното си поражение от Душан Лайович- 4:6 и 6:7 (6) на турнира в Баня Лука, но сърбинът каза, че все още се надява да намери пътя си на клей преди Откритото първенство на Франция следващия месец.

Джокович бе загубил само четири гейма в предишните си две срещи със сънародника си Лайович, но световният номер едно пропиля няколко шанса да преодолее противника си, реализирайки само една от 16 точки за пробив.

„Лайович игра добре. От друга страна, аз играх много по-зле, отколкото исках.

Не мога да печеля мачове срещу противници, които са толкова стабилни на тази настилка, като играя по този начин.

Не се чувствах добре на корта, краката ми бяха бавни, а ръцете ми – бездействащи, много пропуснати удари, напълно без посока. Играх добре на моменти, но играх значително под моето ниво“, каза Джокович пред репортери след поражението в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

След като Рафа Надал пропусна поредица от турнири на клей поради контузия, Джокович ще се стреми да натрупа инерция преди Откритото първенство на Франция, където сърбинът ще се насочи към 23-ти турнир от Големия шлем, за да изпревари испанеца.

Откритото първенство на Франция, вторият турнир от Големия шлем за сезона, започва на 28 май.

„Надявам се да вляза във върхова форма за Ролан Гарос. Искам да играя най-добрия си тенис там. Там условията са съвсем различни в сравнение с Монте Карло и Баня Лука. Има още няколко седмици за тренировки и игра.

В предишните сезони винаги съм имал незадоволителен и бавен старт на клей и след това играх много по-добър тенис във финалните етапи. Надявам се да повторя същия модел тази година“, каза Джокович, който има проблеми с контузия в лакътя.