Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Две суперколи Lamborghini се сблъскаха, едната изгоря като факла

За да направим почивните ви дни още по-приятни, всяка събота ще публикуваме няколко интересни видеоклипа, които са попаднали в полезрението на АВТО през изминаващата седмица.

Рядък Lamborghini Aventador SVJ Roadster е унищожен при ужасяващ инцидент в САЩ. Суперавтомобилът изгаря до основи след сблъсък с друго Lamborghini и не може да бъде възстановен. Видеозаписът на инцидента се появи на страницата на блогъра ibatici_ в Instagram.

Катастрофата е станала в Ню Йорк. Съобщава се, че Lamborghini Aventador SVJ се е движел по пътя с разрешена скорост, но е ударен от Lamborghini Huracan. Ударът изхвърлил Aventador от пътя, като се блъснал в Acura и след това се запалил.

Пожарът бързо избухва и за броени минути скъпият суперавтомобил изгаря до основи. Шофьорът е спасен от колата и спешна помощ с хеликоптер го отвежда с изгаряния.

Пострадалият собственик на Lamborghini Aventador SVJ Roadster е известният адвокат, филантроп и колекционер на автомобили Брайън Саламоне. Розовото му Lamborghini се е превърнало в своеобразна знаменитост. Преди това автомобилът е участвал в музикален видеоклип на Ники Минаж, а Брайън Саламоне е участвал и в благотворителни автомобилни ралита със суперавтомобила.

Общата стойност на катастрофиралите автомобили е около един милион долара, като Lamborghini Avenrador SVJ Roadster струва около 600 000 долара. Произведени са само 800 такива автомобила.

 

 
 

 

View this post on Instagram

 

 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by Bryan Salamone (@teamsalamone)

 

Бронираният Chevrolet Tahoe не се поддава на опитите да бъде превърнат в скрап

Някъде в Африка маймуни ограбват в движение автомобил с пъпеши

В Индия багер спаси слонче от яма, животното му благодари

 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!