ВИДЕО с възрастен мъж под проливния дъжд разтърси мрежата

Възрастен мъж продава подправки под дъжда, за да изкара за прехрана. Видео, запечатало ситуацията, трогна хиляди в социалната мрежа което Фейсбук.

Трогнаха ли се обаче държавниците? Дали въобще това видео е попаднало в тяхното полезрение… и ако е – ще помогнат ли на този дядо, който се чуди как да изкара пари за прехрана. А и нека не забравяме, че в такава ситуация не е само той.

Ставали сме свидетели и на други подобни случаи, при които по подобен начин възрастни хора се опитват с честен труд да си помогнат, просто защото държавата и управляващите се интересуват от други по-горещи теми в страна и извън нея – колко жалко и тъжно.

От споделеното видео се вижда, че дядото не проси, а продава – не става ясно какво точно, но се вижда още, че той грижливо е наредил стоката си, стои кротко и очаква клиенти… под дъжда с чадър в ръката.

„Докато разни Кирчовци, Борисовци и всякакви други предходни “пълководци” се интересуват повече за Украйна, Русия, Америка, Македония и т.н., в България ситуацията е такава“, пише Станислав Стоянов към трогателното видео, което към този момент е регистрирало над 6 хиляди преглеждания във Фейсбук. 

„Toва е нашата мила родина или бих казал нашите управници, който унижават народа от младо до старо поколение. Да не говорим за старите хора, пенсиите и теготата в която са ги изоставили, било техни синове или дъщери, внуци или пра внуци плюс, разбира се правителството, което е едно лакомо чудовище, което милост и съвест не познават…. плачевно.“, коментира публикацията Божидар Чинчиров.

GlasNews.bg отправя призив – нека купуваме продукти от възрастните хора, които продават навън. Няма да обеднеем, ако закупим подправки, цветя, плодове или зеленчуци.