Какви нови функции ще поддържа вашият Andoid смартфон тази зима

Google не спират да изненадват многобройните си потребители. В навечерието на коледните празници компанията е подготвила серия от нови функционалности. Благодарение на тях ще може да се възползваме още по-пълноценно от възможностите на смартфоните с Android. Една от новостите се казва Familly Bell.

Както името подсказва тази опция позволява да следите ежедневният график на другите членове на семейството. След като настроите смартфона, умния високоговорител и смарт дисплея може да получавате нотификации от всичките си устройства. Google са предоставили оптимални възможности за персонализация.

Потребителите, които обичат мултитаскинга вероятно ще се зарадват от интеграцията на три нови уиджета за Android. Eдиният от тях ще осигурява лесен достъп до цялата колекции от книги, но също е подходящо решение да следите прогреса в аудио книгите с оптимизирания Google Play Books уиджет.

Музикалната услуга YouTube Music ще поддържа коледното разстояние с контроли за навигация и достъп до последните слушани парчета от началния екран.

 

 

Другият уиджет се казва Google Photos & Pets и поставя вас и семейството на началния екран. Необходимо е само да изберете лица и подходяща рамка, а след това оставете алгоритмите да подберат съдържанието с кадри на важните за вас хора. Актуализацията ще припомня и важни спомени в Google Photos, които може да редактирате и персонализирате.

Водачите на автомобили ще имат достъп до нови функционалности в Аndroid Auto. Така например може да отговаряте на входящи съобщения с гласови команди, за да не отделяте вниманието си от пътя. Едно натискане на бутон e необходимо да запишете собствено съобщене или отговор.

Ако не използвате дълго време дадено приложение автоматично ще се премахнат разрешения, които сте дали предварително. Google предлагат и опция да комбинирате емоджита и стикери, които да споделяте със своите приятели. Хиляди нови възможности се добавят от Google в Gboard бета версията на приложението.