Смартфоните от серията Huawei Mate 50 ще имат Snapdragon 8 Gen 1 процесори

Huawei полагат много усилия, за да продължат да бъдат конкурентни в пазара на смартфони. Въпреки затрудненията и санкциите на САЩ поне засега компанията успява да компенсира действията срещу себе си. Разбира се необичайната ситуация допринесе сериозно за намаляване на пазарния дял на Huawei, които имат и ограничени възможности да разработват нови смартфони.

Един от най-съществените проблеми пред мобилният им бизнес е невъзможността да се доставят 5G процесори.

Това е сериозно ограничение заради популярността на технологията. Въпреки това Huawei вече са се насочили към Mate 50 серията от смартфони и дистрибуцията им на световния пазар.

Първоначално устройствата трябваше да бъдат достъпни до края на 2021г. Ситуацията около Huawei наложи отлагане на премиерата за настоящата година. Сега разбираме малко повече детайли за техническите спецификации на смартфоните, съобщава GizChina.

 

Мобилната фотография ще продължи да бъде водещ приоритет, като Mate 50 ще имат по-добри смартфони от Huawei P50 Series. Това е впечатляващо, тъй като сегашните флагмани на компанията оглавяват класациите за най-добри камери, включително DxOMark.

Високата производителност ще се гарантира от 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1 процесор. Трябва да отбележим, че заради санкциите това ще бъде 4G версия, която не разполага с 5G модем заради санкциите срещу Huawei. Новите смартфони вероятно ще работят с HarmonyOS 3.0.

Премиерата се очаква в средата на юли или сравнително година по-късно след официалното представяне на Huawei P50 Series.