Microsoft вече работят над Windows 12

Разпространението на Windows 11 продължава с доста солидни темпове. Това се дължи и на стратегията на Microsoft да привличат постоянно повече потребители към софтуера. Продължават и тестовете с първия голям ъпдейт за настоящата година, който ще е наличен до края на лятото. След това ни очаква още една актуализация преди началото на 2023г.

Новите версии на Windows 11 обещават подобрения в интерфейса и сигурността, но също интеграция на Android приложения. Потребителите очакват с нетърпение функцията, която ще позволи да стартираме хиляди заглавия за смартфони на големите екрани на компютрите. Мicrosoft подготвят и пачове срещу последните кибер заплахи, за да ни предпазят онлайн.

 

Софтуерният гигант също така вече е започнал работа над наследника на Windows 11, съобщава BetaNews. Проектът е в ранна фаза, но е показателен за дългосрочните планове на Microsoft. Дългият процес на разработка и тествате на нов софтуер изисква много усилия и ресурси.

Започването на работа над Windows 12 не означава, че операционната система ще е достъпна скоро. Това едва ли ще се случи преди края на следващата година. Със сигурност Microsoft ще се постараят да осигурят достъп до разнообразие от функции, вълнуващи подобрения и по-добри технологии за сигурност.

Възможно е компанията да избере друго финално име, с което да представи новата си операционна система.

 

Oще от Digital: Microsoft ще ъпдейтват с нови функции Windows 10, както Windows 11