Google Pixel 7 и Pixel 7 Pro ще имат Tensor 2 процесори и нови модеми на Samsung

Устройствата от Pixel серията са важен елемент от стратегията на Google в пазара на смартфони. Компанията все повече е фокусирана към разработката на собствен хардуер. Подходящ пример е Google Tensor процесора, който им позволява да дублират гъвкавите решения на Apple и да се конкурират по-успешно с Android производителите.

Инвестициите в тази сфера ще продължат, като Google се очаква да наситят своето портфолио и с премиерата на гъвкав смартфон.

От 9to5google публикуваха първите детайли за представителите на Pixel 7 серията, включително и кодовото имена на смартфоните.

Aко не настъпи драстична промяна в плановете на Google премиерата вероятно ще е през октомври. Тогава ще разберем и повече детайли за подобренията и актуализациите към Android 13. Според данните кодовите имена на Pixel 7 и Pixel 7 Pro са съответно “Cheetah” и “Panther”.

 

Наименованията са любопитни, тъй като досега Google използваха риби и други морски организми за новите си смартфони. За в бъдеще изглежда компанията ще търси вдъхновение от големите котки. Tехническите спецификации на Pixel 7 серията все още не са известни.

Все пак можем да очакваме Pixel 7 и Pixel 7 Pro да се захранват от Google Tensor 2, но също така ще имат модеми на Samsung. Въпросните модули ще се казват Exynos Modem 5123. Остава да видим дали Google ще променят дизайна на смартфони, но също и какви камери ще видим в Pixel 7 серията.

 

Oще от Digital: Google Pixel 7 ще има селфи камера вградена в дисплея