YouTube предлага нови възможности за печелене на пари от авторите на съдържание

YouTube е най-популярната платформа за видео клипове в интернет и уеб сайт, който генерира впечатляващ трафик. Компанията се старае едновременно да предлага по-атрактивно съдържание, но също така да предлага възможности за генериране на приходи.

Авторите на съдържание са изключително важен елемент за популярността на услугата в световен мащаб.

Новата година е подходящ случай YouTube да изненадат своята аудитория като предложат допълнителни инструменти и възможности за генериране на приходи. Специално внимание ще се обърне на YouTube Shorts – иновативната платформа за споделяне, качване и разпространение на кратки видео клипове. Този продукт е създаден като директен конкурент на TikTok и се радва на солиден интерес.

Google използваха официалния си блог, за да разкрият плановете за интеграция на нови инструменти, с които да монетизираме съдържанието в профилите си. Въпросната актуалзиация ще е налична на по-късен етап от годината и вероятно ще допадне на хората, които искат да печелят от своите акаунти.

 

 

Авторите също така ще могат да използват допълнителни видео ефекти, инструменти за редакция, както и опция да отговарят на коментари към клиповете в YouTube Shorts по подобие на TikTok. Плановете на компанията предвиждат да се осигурят нови начини за генериране на приходи в платформата за кратки видео клипове. Идеите предвиждат разширяване на възможностите за популяризиране на марково съдържание, както и опция за пазаруване от видео в Shorts.

Aкцент за Google ще бъде промотирането на различните Shopping оферти на повече места в приложнието. От компанията вярват, че хората гледащи на живо дадено видео могат да се превърнат в солиден източник на приходи. Авторите ще имат достъп до нови инструменти и статистики, които показват по-добре как се консумира съдържанието им, съобщава ТheVerge.

Вече се тества опция за подаряване на абонаменти към определени канали, което също може да се превърне в източник на приходи за потребителите през 2022г.

 

Oще от Digital: 6 начина да гледате YouTube клипове без да отваряте сайта