Може ли Samsung Galaxy A53 да си заслужава повече от Galaxy S22

Голямото събитие, на което ще видим премиерата на Galaxy S22 смартфоните ще се проведе на 9 февруари. Тогава ще бъде представен и първият флагман от серията, който функционира като Galaxy Note. Най-дoбрият модел от гамата несъмнено ще бъде Samsung Galaxy S22 Ultra, който освен подобрения в дизайна и хардуера ще има специален слот за стилусите S Pen.

Сериозната конкуренция в пазара на смартфони, обаче ще принуди Samsung да обърнат специално внимание на устройствата от бюджетния клас.

Корейският производител ще продължи да залага на атрактивни предложения от Galaxy A серията, с която ще се конкурира с iPhone SE. Oт Samsung отчитат високи продажби на гамата и подготвят още един модел с името Samsung Galaxy A53.

Подобренията в смартфона и съотношението между цена и качество могат да превърнат Galaxy A53 в по-добър избор от Galaxy S22 за много потребители.

 

 

Комбинираните продажби на Galaxy A50 и Galaxy A51 достигнаха до 23 млн. броя в първата им година на пазара. Този успех вероятно ще продължи и с Galaxy A52, който бе представен през 2021г. Цената на този модел е $400, което го позиционира в категорията на iPhone SE. Големината на дисплея и поддръжката на 5G мрежи са основните предимства на Galaxy A52.

Много скоро ще бъде представен и Galaxy A53 5G, който се очаква да се продава добре на световния пазар, съобщава BGR. Според непотвърдена информация смартфона ще има 6.5-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция от 2400х1800 пиксела. Селфи камерата ще бъде вградена в малък отвор в горната част на екрана, който ще поддържа 120Hz опресняване на кадрите.

Samsung вероятно ще изберат Exynos 1200 процесор, който ще е допълнен от 6GB/8GB RAM, както и 128GB памет. Камерите в задната част ще предложат съчетание от 64МР 12MP двa 5MP сензора за Depth ефекти и макро снимки. Селфи камерата ще е с 32МР резолюция.

 

Oще от Digital: Какво планира Samsung в пазара на смартфони през 2022г.