Qualcomm отчитат с 30% повече приходи спрямо 2021г.

Qualcomm продължават сериозната конкуренция за доминация в пазара на процесори за смартфони. Компанията вече представи Snapdragon 8 Gen 1, който е произведен с 4nm технология и ще захранва флагманите с Android през 2022г. Докато очакваме масовото навлизане на устройства с архитектурата от Qualcomm публикуваха официално финансовите си резултати за последното тримесечие.

Данните очертават солидно представяне, което се дължи на големия брой доставки на хардуер от производителите с Android.

От информацията разбираме, че Qualcomm са генерирали приходи от $10.71 млрд., което представлява солиден 30% ръст, спрямо първото фискално тримесечие на 2021г. Нетната печалба за същия период достига до $3.4 млрд или 38% увеличение на годишна база.

 

 

Инвеститорите ще могат да се възползват от по-добра печална от притежавана акция, която расте с 41% и достига до $2.98. Главният изпълнителен директор на Qualcomm сподели, че това е само началото на изцяло нова ера в развитието на компанията, в която адресируемия пазар на компанията ще се увеличи седемкратно до $700 млн. Неговата прогноза обхваща следващото десетилетие.

Мобилната дивизия е най-голямото им бизнес подразделение с приходи от $5.98 млрд. за последното тримесечие или 42% ръст, спрямо същия период преди година. Qualcomm очакват дори още по-успешно представяне през първото тримесечие на 2022г.