Колко време е нужно за да се иснталират правилно ъпдейтите за Windows, според Microsoft

Microsoft често предизвикват критики заради агресивния начин, по който ъпдейтват компютрите с Windows. През последните години многократно са възникнали неочаквани проблеми с различни функции на операционната система. Именно заради това компанията и потребителите вече са по-внимателни към предстоящите актуализации за Windows 10 и Windows 11.

Целият процес на ъпдейти е доста по-сложен, отколкото си представяте, съобщава TechRadar.

Вероятно не знаете, но е необходимо компютрите да бъдат онлайн поне 6-8 часа, за да получат и инсталират новите актуализации, според Microsoft. Ъпдейтите ще се инсталират надеждно, ако са включени поне два непрекъснати часа и са логнати онлайн и още шест, след като бъде пусната актуализация.

 

 

Публикация в Microsoft IT Pro блога също така разкрива, че компанията следи колко дълго компютрите са свързани с Windows Update и го регистрират като статистика за „Update Connectivity“. Тези данни са достъпни, чрез inTune приложението, което е част от фирмения набор от инструменти за управление на Endpoint IT точки.

Oказва се, че 50% от устройствата с Windows 10, които не са с обслужена версия на Windows, не отговарят на минималното изискване за свързване и актуализиране. Всяко четвърто устройство със Services Build, които не са инсталирали ъпдейтите за сигурност през последните 60 дни имат по-малко от минималната Update Connectivity.