Могат ли Android приложенията да направят таблетите с Windows популярни

Microsoft подготвят серия от нововъведения, които ще подобряват работата на Windows през следващите месеци. Потребителите очакват с нетърпение официалната поддръжка на Android приложения. Тази интеграция ще превърне устройствата с Windows 11 в още по-атрактивен избор за потребителите.

Вече знаем, че Microsoft работят съвместно с Google над проекта, с който ще можем да се забавляваме с мобилни приложения на големите екрани на компютрите.

За целта ще бъде създаден специален софтуер, който ще оптимизира софтуера, чрез Google Play Games и ще е достъпен от Microsoft Store.

Предимствата за потребителите са очевидни, като концепцията на Google и Microsoft може да предизвика отново интерес към таблетите с Windows 11, информира TheNextWeb. Разработчиците също вероятно ще насочат усилията си към създаване на повече приложения оптимизирани за този тип устройства.

 

 

Все пак е необходимо Microsoft да се погрижат да осигурят оптимално качество и интуитивност на Android софтуера в своята операционна система. Така таблетите с Windows може да се превърнат в голяма конкуренция на хромбуците и iPad. На този етап има твърде малко приложенията оптимизирани специално за таблетите.

Използването на приложения за Android в Split Screen режим може да е изключително полезно и продуктивно. Microsoft Store има около 800 хил. приложения, докато Google Play предлага повече от 3 млн. заглавия. Това разнообразие също има потенциaл да превърне таблетите с Windows в популярен избор за потребителите.

 

Oще от Digital: Google ще осигурят поддръжка на Android игри за Windows през 2022г.