ЦСКА с първи важен мач след ерата „Ганчев“, Ботев ще довършва започнатото в столицата

Ботев (Пловдив) приема ЦСКА в полуфинален реванш от турнира за Купата на България. Срещата на стадион „Христо Ботев“ ще започне с първия съдийски сигнал на Волен Чинков в 18:45 часа. „Канарчетата“ имат аванс от един гол от първия двубой, игран преди две седмици в столицата и решен с точен удар на Уме Емануел.

Стадионът под тепетата ще бъде пълен – над 18 000 зрители, като бултрасите се събират зад Южната трибуна в 14:00 часа.

Очаква се да има голяма агитка и от София. Ръководството на домакините анонсира загадъчно, че ще обяви крупна новина точно преди началото на полуфинала. Публиката на „Колежа“ пък ще подгрее DJ Vasco C, a „жълто-черните“ са организирали и шоу с гайди преди първия сигнал на Волен Чинков.

Ботев (Пловдив) излиза в полуфинала с най-доброто, с което разполага – Ивелин Попов, Уме Емануел и т.н., като в лазарета на „канарчетата“ е трайно контузеният голмайстор Георги Николов. Няма наказани сред футболистите на Душан Керкез.

Същевременно „червените“ ще бъдат без своята звезда Фернандо Каранга, който неразумно си изкара жълт картон, дразнейки публиката на Левски. Общо взето останалата част от тима на Стамен Белчев е налична, с изключение на Мартин Стойчев. Възможно е националът Иван Турицов, който се възстановява от контузия, да се завърне в групата на софийския тим. На линия ще бъде и Християн Петров, който беше сред резервите срещу Левски.

Мачът има по-особено значение за ЦСКА и по друга линия, освен билета за финала, който ще донесе на победителя. Това ще е първи двубой на „червените“ след ерата „Гриша Ганчев“. Както е известно, вчера на официалния сайт на клуба беше съобщено, че бизнесменът и неговият син Данаил се оттеглят от управлението на клуба от Борисовата градина.

Ботев (Пловдив) – ЦСКА

Вероятни състави:

Ботев (Пловдив):

ЦСКА:

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe