Колко потребители използват приложението Microsoft Teams на месец

Приложенията за видеоразговори се утвърдиха като предпочитана алтернатива на физическите бизнес срещи. Милиони потребители и представители на бизнеса се насочиха към софтуерни решения, за да бъдат продуктивни, докато продължав кризата с COVID-19. В момента има разнообразие от приложения за комуникация в тази категория, като едно от водещите заглавия несъмнено е Microsoft Teams.

Шефът на Microsoft, Сатя Надела също изрази задоволство от темповете, с които се развива Teams при представянето на последните финансови резултати на софтуерния гигант.

Все пак той прогнозира, че е възможно растежа на Microsoft Teams да се забави в следващите месеци. Дори и това да се случи приложението ще продължи да задава трендовете в модерните и дигитални форми на общуване.

Последните данни за дистрибуцията на Microsoft Teams да доста оптимистични и потвърждават, че приложението е по-популярно отвсякога, съобщава TechRadar.

 

 

Активната потребителска база на приложението вече надхвърля 270 млн. потребители, което е с 20 млн. повече от резултатите преди шест месеца. Хибридните средства за работа и обучение имат водеща роля за популярността на Microsoft Teams, карайки все повече хора да използват този софтуер. Сериозен принос имат и постоянните ъпдейти на компанията, с които правят Teams още по-добро приложение.

Последното тримесечие е доста успешно за бизнеса на Microsoft, които регистрират с 20% увеличение на приходите до $51.7 млрд. Лицензите на Windows се увеличават с 25% за същия период, което допълнително допринася за солидното финансово представяне на Microsoft през последното тримесечие.

Активната стратегия на ъпдейти на Microsoft Teams ще продължи с пълна сила и през 2022г.