Нови функции в Microsoft Edge ще предпазват потребителите от хакерски атаки

Новият браузър на компанията подобрява постоянно възможностите си и е неизменна част от интерфейса на Windows 11. Преминаването към технологиите, които използва Chrome накара повече хора да изпробват Microsoft Edge. Компанията опитва да превърне разнообразието от функции и бързата скорост във важни предимства на уеб браузъра.

Сигурността е друг ключов приоритет на Microsoft Edge, като следващата версия ще предложи още една полезна функционалности, информира TechRadar.

Разработчиците на Microsoft тестват нова система, с която да осигурят по-добра защита срещу т.нар. „Zero-Day“ уязвимости, които хакерите опитват да използват за разпространение на зловреден софтуер, рансъмуер и да провеждат други атаки срещу потребителите.

Aдминистраторите ще могат да приложат EnhanceSecurityMode, EnhanceSecurityModeBypassListDomains, EnhanceSecurityMode и EnforceListDomains на потребителите с устройства, които работят с Windows, macOS и Linux. Активирането на режимите ще гарантира още по-пълноценно сигурността на потребителските профили.

 

 

Мicrosoft уточняват, че включването на новите инструменти ще осигури по-добра защита с хардуерна Stack Protection, Аrbitrary Code Guard (ACG), Content Flow Guard (CFG) и допълнителни софтуерни оптимизации. Благодарение на ъпдейтa ще се гарантира, че множество уеб сайтове и приложения за бизнеса ще продължат да оперират оптимално.

От компанията твърдят, че функцията е огромна стъпка напред, тъй като позволява да се редуцират непредвидените „Zero Days“ дни на базата на историческите тенденции. Допълнителното ниво на сигурност е част от бета версия 98.0.1108.23 на браузъра. Интеграцията на Super Duper Secure Mode е друга иновация, която очаква потребителите на Microsoft Edge.

 

Oще от Digital: Microsoft Edge вече ще иска съгласие за използване на личните ни данни за таргетиране на реклами