Смартфоните от серията Samsung Galaxy S22 ще имат Gorilla Glass Victus защитно стъкло

Дисплеите са едни от най-уязвимите компоненти на мобилните устройства. Счупването на екрана на смартфоните може да е свързано и със скъп ремонт. Именно заради това не е случайно, че производителите търсят всевъзможни начини да подобрят здравината на своите устройства.

Най-актуалното решение са Gorilla Glass стъклата, които от години защитават водещите устройства на пазара.

Разработчиците от Corning си партнират с някои от най-големите имена в пазара на смартфони, за да популяризират своите технологии и респективно да генерират приходи.

Gorilla Glass Victus е предпазно стъкло, което бе представено преди година и половина. Вече има разнообразие от модели с тази протекция на пазара, като първият модел с Glass Victus е Samsung Galaxy Note20 Ultra. Производителите на издръжливи смартфони също разчитат на този продукт в своите устройства.

 

 

Samsung са лидер в продажбите на смартфони и също си партнират с Corning. Популярният блогър IceUniverse разкрива интересни детайли за едно от атрактивните подобрения в Galaxy S22 серията от смартфони. Според него ще видим нова версия на Gorilla Glass Victus, която ще се използва от флагманите на Samsung.

Все още не знаем точно какви подобрения да очакваме в Gorilla Glass Victus , но вероятно Corning ще се погрижат да подобрят още повече здравината на предпазните си покрития от ново поколение. Любопитна подробност е, че и трите версии на Galaxy S22 ще са оборудвани с Gorilla Glass Victus , съобщава GizmoChina.

Интеграцията на защитните стъкла ще допринесе и за намаляване на отблясъците върху екрана. Стандартните модели ще са налични в Pink Gold, Green, Black и White, докато Galaxy S22 Ultra ще се продава в Black, White и Green.

 

Oще от Digital: Каква ще е цената на Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 и Galaxy S22 Ultra в Европа