Android 13 ще позволи да прехвърляте мултимедия на други устройства

Google вече са насочили вниманието си върху разработката на Аndroid 13. Новата операционна система ще бъде основен приоритет за компанията в следващите месеци. Докато очакваме производителите да актуализират съвместимите устройства към Android 12 научаваме повече детайли за подобренията в новия софтуер.

Вече е стартирала работата над функционалности, които ще улеснят възпроизвеждането на мултимедийно съдържание от смартфоните.

Разработчиците на Google вече могат да експериментират с т.нар. „Tap-To-Transfer (ТТТ)“ опция в Android 13. Както името подсказва ще е възможно с едно кликване да се изпраща мултимедия до други устройства.

В това число влизат не само смартфоните, но също високоговорители, таблети, телевизори и др. Според неофициална информация ТТТ функцията ще разчита на NFC свързаност или Ultra-Wideband технологията, за да свързва устройствата. Google вероятно ще дублират начина, по който работят модерните системи за мобилни плащания в „Таp-To-Transfer“, съобщава AndroidAuthority.

 

 

Интеграцията на новата функция е полезно решение за потребителите, като им позволи да стартират плейлисти на едно устройство, но продължат да управляват и слушат съдържанието от друг хардуер. Няма да е изненадващо, ако ТТТ може да се използва от всички операционни системи на Google, включително и умните часовници с WearOS.

Първите реални демонстрации на функцията може да очакваме на I/O конференцията, която традиционно се провежда през лятото. Android 13 ще обърне внимание на много други елементи от операционната система, включително и по отношение на сигурността. Тепърва ще разбираме детайли за широкият набор от подобрения, които ни очакват в новата платформа