Samsung ще конкурират LG с нова серия премиум телевизори QD-OLED TV

Samsung доминират световният пазар на телевизори и са водещ източник на иновации в този сектор. Въпреки това QLED серията не се радва на такава популярност, както OLED моделите на конкурентни брандове и в най-голяма степен на LG. Все пак корейският гигант работи над технология, с която да успее да изпревари отново другите производители.

Един от акцентите на предстоящото CES 2022 събитие (5-8 януари) ще бъде предстояща серия от премиум телевизори с QD Display екрани.

Както името подсказва панелите използват квантови точки и предлагат съчетание между нивата на контраст при RGB OLED дисплеите, цветовете и яркостта на QD технологията на Samsung.

Първото устройство, коетo използва QD-Display ще бъде с големина от 65 инча и ще е позиционирано в премиум сегмента. Другите функции включват HDMI 2.1 свързаност, впечатляваща аудио система, 144Hz честота за опресняване, както и „Neo Quantum Processor“ чип, информира CNet.

 

 

Премиерата на новата технология ще засили конкуренцията в премиум сегмента и може да позволи на Samsung да разширят своя дял за сметка на LG. За първи път разбрахме, че компанията ще инвестира в Quantum Dot OLED разработки, когато стартира строежа на фабрика за $11 млрд. в Корея през 2019г. По всичко личи, че технологията вече ще е достъпна и за масовия потребител, съобщава CNet.

Samsung имат амбициозни планове да продават своите QD-ОLED телевизори и на външни производители, което допълнително ще допринесе за популяризирането им в световен мащаб. Все още не разполагаме с други детайли за новата технология и респективно дали ще видим телевизори с повече размери и QD-Display на предстоящото изложение в Лас Вегас.