Как Samsung допринася за иновациите при гъвкавите смартфони

Samsung са водещ фактор в сферата на гъвкавите смартфони още от създаването на новата пазарна ниша. Корейският производител разработва уникални технологии и дизайнерски решения, с които да доминира дългосрочно този сектор в мобилната индустрия. Подобренията в Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 само загатват за амбициозните планове на Samsung.

Корейският производител сега се похвали, че интереса към новите устройства продължава да бъде доста висок.

Oказва се, че само в първият месец след премиерата Samsung реализират продажбата на гъвкави смартфони, които надхвърлят доставките за цялата календарна 2020г. 

Според данните Galaxy Z Flip 3 отчита 150% ръст в потребителите, които идват от други брандове, в сравнение със Galaxy Note 20. Цифрата е 140%, когато сравнението  със Galaxy S21.

 

 

От компанията са доволни от популярността на Galaxy Z смартфоните, заради които се отказаха от разработката на нови версии на Galaxy Note. Новите модели също така имат водустойчиви покрития, което е новост за серията. Достъпната цена на Galaxy Z Flip 3 е една от причините а високото търсене на потребителите към устройството.

Анализаторите предвиждат Samsung да увеличат трикратно пазарния си дял при гъвкавите смартфони през 2021г. Пазарният дял на компанията през миналата година достигна до 88%, като в дългосрочен план се очаква да генерира поне 3/4 от продажбите в севтовен мащаб до 2023г. Навлизането на нови модели ще доприне за поевтиняването на гъвкавите смартфони.