Исторически постижения за Никола Йокич

Голямата звезда на Денвър Никола Йокич продължава да носи отбора на гърба си през настоящия сезон. В отсъствието на останалите две водещи фигури на Нъгетс в лицата на Джамал Мъри и Майкъл Портър-младши, Жокера прави изключителен сезон на индивидуална основа, записвайки средно по 25.9 точки, 13.8 борби и 7.

2 асистенции при 57% стрелба от игра.

Тази сутрин сръбският национал отново показа изключителната си класа, след като изведе Денвър към победа над Лос Анджелис Клипърс с фантастичен “дабъл-дабъл” от 26 точки, 22 борби и 8 асистенции. По този начин носителят на наградата MVP за миналия сезон се превърна в първия играч в историята на Нъгетс, който регистрира два поредни двубоя с поне 20 точки и 20 борби. В предходния мач на тима срещу Шарлът миналата седмица Йокич записа 29 точки, 21 борби и 5 асистенции.

Бившият играч на Мега Баскет обаче не се задоволи само с това си постижение, като заедно с него той се превърна и в първия играч от легендата Чарлз Баркли насам с два поредни мача, в които оставя поне 25 точки, 20 борби и 5 асистенции срещу името си. Сър Чарлз достига до тези числа през далечната 1988 година.

Йокич по всяка вероятност ще се опита да защити MVP наградата си и през този сезон. За тази цел обаче представянето на Нъгетс трябва да се подобри, тъй като тимът е чак на шеста позиция на Запад с актив от 16 победи и 16 загуби. Основни фаворити за MVP за момента са Кевин Дюрант от Бруклин Нетс и Стеф Къри от Голдън Стейт Уориърс.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages