Microsoft ще улеснява избора на основен браузър в Windows 11

Microsoft са амбицирани да накарат повече хора да използват Windows 11 и активно промотират своите популярни приложения. Новостите в операционната система също така са фокусирани към ключови елементи от интерфейса, като Start менюто, лентата със задачи, както и браузъра Edge.

Ако използвате Windows 11 може да ви е направило впечатление колко сложен може да бъде процеса на избор на друг уеб браузър. Това не е случайно, тъй като е част от стратегията на Microsoft да превърне Edge в по-атрактивно решение за потребителите.

В интернет се появиха редица негативни коментари по отношение на това решение на компанията. Изглежда, че Microsoft все пак са обърнали внимание на мнението на своите клиенти и ще улеснят смяната на браузър по подразбиране.

Тестовите версии на Windows Build 22509 предлагат нова функция, с която може да изберете Google Chrome, Mozilla Firefox или друго заглавие с едно кликване на бутон.

 

 

Следващият път, когато опитате да отворите HTML документ или опитате да получите достъп до протоколи и файлове в уеб браузъра ще видите ново съобщение на екрана. От него може да изберете алтернативен браузър или програма, с която за в бъдеще да работите със съответния тип файл и документ. Възможно е да конфигурирате настройката и от менюто на Windows 11.

Все още не знаем кога ще е налична финалната версия на функцията за всички потребителски профили. Oт xda-developers ни информират още, че Windows 11 Build 22509 ще предложи и допълнителни възможности за персонализация на Start менюто, Control Panel и Settings менюто, както и традиционните пачове за сигурност.

 

Oще от Digital: Защо потребителите не бързат да ъпдейтват към Windows 11