Samsung са първата компания, която тества новата GDDR6 RAM за за следващото поколение видео карти

Кризата с недостига на компоненти може да затруднява откриването на редица хардуерни продукти. Въпреки лимитираните доставки големите производители продължават да инвестират в създаването на нови технологии. Samsung са подходящ пример, тъй като успешно тестват първата в света GDDR6 RAM, която оперира на 24 Gbps.

Модулите са предназначени за следващото поколение видео карти и GPU решения в индустрията.

В момента най-бързите компоненти с технологията извършват трансфери на данни с максимум 18 Gbps.  Успоредно с това Samsung работят и над GDDR6 памет, които могат да прехвърлят информация с 20 Gbps, 18 Gbps и 16 Gbps.

По този начин клиентите на компанията ще имат достъп до разнообразно портфолио с GDDR6 памет от последна генерация, съобразно нуждите на своите нови продукти. Най-мощната конфигурация с 24 Gbps е с кодовото име „K4ZAF325BC-SC24“ и ще е налична във версии с два пъти по-голям капацитет от настоящата серия.

 

 

Най-бързите представители на серията ще запазят „180FBGA“ форм фактора с 16GB плътност, както и 16 K / 23 ms честота за опресняване. Samsung ще си спечелят важно предимство пред Micron, които отчитат не повече от 21 Gbps. Tрябва да отбележим, че компанията разработва следващите модули за GeForce 3090 Ti видео картите.

Въпреки това Samsung напредват сериозно със своите технологии. Засега няма данни кога ще стартира масовото производство на първите 24 Gbps GDDR6 RAM памет. Eдва ли ще се налага да чакаме твърде дълго преди да видим устройства с новите модули на Samsung в продажба на световния пазар.