Смартфоните с Android и iOS вече поддържат аудио и видео разговори в Gmail

Google разкриха през септември плановете си да подобрят интеграцията между приложението Meet и чат функцията в Gmail. Компанията обеща на потребителите по-добър метод за провеждане на аудио и видео разговори, без нуждата от споделяне на URL адреси. Тестовете с новият инструмент вече са приключили и обновеният Google Chat в приложението Gmail вече е достъпен за Android и iOS.

Функцията наподобява класическия Hangouts и ще показва допълнителни бутони за аудио и видео разговори в горния десен ъгъл.

По този начин присъединяването към отворени конференции и стартиране на разговор от Chat таба ще изисква едно кликване. Новият интерфейс на Gmail премахва споделянето на линк за покана в чата, от която да се включат другите потребители.

Oптимизацията e поредният oпит на компанията да направи по-спонтанни и интуитивни видео разговорите в Google Meet, информира 9to5google.

 

 

Активните разговори ще бъдат маркирани със син банер в горната част, който съдържа името на вашия събеседник и продължителността на обаждането. Ако пропуснете входящ разговор ще го видите в червен цвят, който привлича по-голямо внимание. Има и още една опция „Meet icon in the chat roaster“.

Първоначално аудио и видео разговорите ще бъдат ограничени до 1:1 формат. Другото изискване е да имате активен профил в Gmail, което е задължително, дори ако сте инсталирали отделно Google Chats. Хибридните методи за работа налагат търсенето на гъвкави решения, които да подобряват продуктивността.

Интеграцията на новата функция за стартиране на 1:1 обаждания в Google Chat на Gmail е стъпка напред в правилната посока. Новият ъпдейт вече се разпространява до Google Workspace, G Suite Basic и Business потребителите.

 

Oще от Digital: 4 полезни съвета за мобилното приложение Gmail