5 интересни неща във Viber, които може би не знаете

Повече от две десетилетия текстовите съобщения определят начина, по който общуваме помежду си. Въпреки това, много често думите просто не са достатъчни, за да се изразим достатъчно добре. В тези случаи мултимедията е полезна и ни предоставя невероятни инструменти, за да направим комуникацията пълноценна и много по-забавна.

 

 

Добавена ралност

Добавената реалност е един от популярните термини, които хората сякаш използват вече твърде често, но тя е чудесен начин да въведем магия в снимките и видеата си и да  изкажем  по-добре това, което чувстваме.

 

Всичко това е възможно благодарение на комбинация от технология за разпознаване на лице и креативността на AR. 

 

 

За да активирате Viber филтрите, стартирайте камерата на приложението от началния екран или от някой чат и изберете филтър, като натиснете иконата за камера. 

 

Създайте GIF

Точно както снимката казва повече от хиляда думи, GIF-овете вероятно се изразяват повече от хиляда снимки. Има моменти в живота, които заслужават да се запаметят в GIF-ове да се препращат отново и отново, само защото са страхотни.

 

 

Когато заснемете видеоклип на приятел, който прави задно салто, или начина, по който кучето ти щастливо тича към вас, можеш лесно да го превърнете в GIF файл. Добавете надпис, за да подсилите.

Натиснете иконата на камерата от началния екран или изберете чата, в който искате да изпратите GIF, натиснете камерата и след това GIF, а после го заснемете. Преди да изпратите, ще може  да добавите  ефекти като двойно по-голяма скорост, забавен каданс и др. GIF файловете могат да се записват и в режим на селфи.

 

 

Персонални стикери

Стикерите са най-удобни, когато искате да кажете нещо, без всъщност да пишете или да говорите изобщо. Все пак трябва да потърсиш правилния.

Лесен начин да решите този казус е да създадете свои собствени стикери. Във Viber това е супер лесно и изисква само малко въображение и креативност. Можеш да превърнете приятелите си в стикери с техните най-използвани фрази или да направите своя домашен любимец знаменитост със стикер, разпространяващ сладост по целия свят.

 

 

Просто натиснете иконата на стикер във всеки чат, избери „плюс“ и после „Създай стикери“. Процесът е супер лесен: избери снимки, автоматично изчисти фона, украси – и сте готови!

 

Различни снимки

Да се правите на различни е една от най-забавните дейности онлайн, особено когато е сред любимите ви хора. Най-лесният начин да направите деня си по-щур е да започнете със селфи, което да нарисувате. Можете да подобрите веждите си, да сложите превръзка за очи или просто да добавите мустаците, които може би никога няма да имате в реалния живот.

Отворете някой чат, изберете снимка от галерията си, натиснете иконата на молив – добави стикери, текстове или просто рисувай върху снимката си. Можете също да заснемете нова снимка и да я редактирате преди да я изпратите.

 

 

Различен фон на снимките

Най-добрите ви приятели и членове на семейството заслужават малко повече от обичайната обстановка, в която провеждате разговорите си. Можеш да избереете различен фон за чатовете си, който ще отговаря по-добре на начина, по който общувате.

Една от възможностите е просто да добавите любимата ви снимка заедно и да ви напомня за невероятната ви връзка всеки път, когато искате да си кажете нещо. Друг вариант е да създадете нещо специално, като драскулка или колаж от най-добрите ви снимки. Във Viber може  да използвате и фоновата галерия.

Просто изберете групов чат (или личен), отиди на „Инфо за чат и настройки“ и натисни „фон“. След това изберете фон от наличната галерия или добавете персонализиран от галерията или камерата си.