Лесен трик позволява да контролирате Apple Watch без да го докосвате

Apple Watch е най-популярната серия умни часовници, която може да откриете на пазара. Иновативният дизайн и специфичния форм фактор е първото, което прави впечатление в устройствата от серията. Вече ви съобщихме, че Apple Watch Series 7 има по-голям, удароустойчив дисплей и 18 часа живот на батерията.

Собствениците на умни часовници с този бранд могат да се възползват и от много допълнителни софтуерни оптимизации.

Една от интересните функции, която е налична за Watch Series 7, Watch Series 6 и Apple Watch 6 SE се казва Assistive Touch. За да се възползвате от тази иновация е необходимо да сте ъпдейтнали към WatchOS 8.

Другото изискване е iPhone-а, който ще свързвате към умния часовник да работи с iOS 15. След това ще разполагате с възможността да управлявате Apple Watch, чрез жестови команди, което ще премахне дори нуждата да го докосвате с ръка, информира BGR.

 

 

Добре е да знаете, че по подразбиране плъзгането на два пръсти на екрана ще позволи да изберете следващата опция в менюто. Ако използвате същия жест, който наподобява мащабирането в снимки ще се върнете една стъпка назад. Разбира се имате свободата да персонализирате жестовете по начин, по който предпочитате.

Така няма да се ограничавате до стандартните настройки и ще може да използвате Apple Watch, съобразно личните ви нужди. Функцията също така изисква да изберете собствена жестова команда, с която да активирате часовника. Това е много полезно, тъй като ще предотврати възможността да го направи друг човек.