Смартфоните с Android ще получат нова секция за специални оферти в Google Play

Google Play има значителна роля за популярността на Android като най-голяма операционна система за смартфони в световен мащаб, Онлайн магазина за приложения предлага впечатляваща колекция от съдържание за забавление, комуникация и продуктивност. Компанията често ъпдейтва Google Plаy, като променя различни промени от интерфейса.

Актуализациите са насочени към улесняването на потребителите и подобряването на изживяването им незaвисимо от какво устройство се логват в своя профил. Собствениците на устройства с Android вече имат достъп до новостите в модерният дизайнерски език, който е кръстен „Material You“.

В голяма степен ъпдейта променя начина, по който изглежда онлайн магазина. Все пак Google запазват правото си да добавят нови и практични функционалности, с които да да улесняват своите многобройни потребители.

 

 

Вече се провеждат тестове с интеграцията на нов раздел в Google Play с името „Offers“. Въпросният таб ще допълни традиционните четири опции, които виждаме в долната част на интерфейса на онлайн магазина. Това са „Games“, „Apps“, „Movies & TV“ и „Books“, съобщава 9to5google.

Както името подсказва допълнителният раздел е създаден да привлича вниманието ни към актуалните оферти в Google Play. Някои потребители вече имат достъп до менюто, което е позиционирано в средата на долната лента за инструменти в магазина за приложения.

Основният акцент в съдържанието, което показва новия раздел за актуалните промоции и оферти за ограничен период от време. В следващите дни вероятно пвоече хора ще имат достъп до „Offers“ раздела в Google Play.