Смартфоните с MediaTek Dimensity 7000 процесор ще поддържат 75W бързо зареждане

MediaTek имат амбициозни планове да си спечелят дългосрочно стратегическо партньорство пред Qualcomm в пазара на смартфони.

Тайванският производител вече разшири сериозно присъствието си в мобилната индустрия от началото на годината. Скоро ви съобщихме, че MediaTek вече притежава 43% от световния пазар на процесори за смартфони.

Това е само поредното доказателство за влиянието на компанията в пазара на смартфони. За в бъдеще конкуренцията между MediaTek и Qualcomm ще се пренесе изцяло в сегмента на премиум смартфоните. Най-добър пример е MediaTek Dimensity 9000 – първият 4-нанометров процесор за смартфони в индустрията.

По този начин компанията успя да изпрвари Qualcomm, които в края на месеца ще представят Snapdragon 898 (Snapdragon 8 Gen 1). Този процесор също ще бъде създаден с 4-нанометрова технология и ще намира място във флагманите с Android през 2022г.

 

 

Според популярният блогър Digital Chat Station вече се работи над процесор от средния клас, който MediaTek ще представят официално като Dimensity 7000. Въпросният чип ще е произведен с 5-нанометрова технология и ще бъде позициониран като конкурент на Qualcomm Snapdragon 870, съобщава GizmoChina.

Новият процесор ще се възползва от ARM V9 архитектурата, на която е базиран и 4-нанометровия Dimensity 9000. Бъдещите смартфони, които са оборудвани с Dimensity 7000 ще предложат и функция за бързо зареждане с мощност от 75W. Със сигурност тази характеристика ще привлече вниманието на повече производители на Android в средния клас.

Тестовата фаза с прототипи на Dimensity 7000 вече са започнали и премиерата вероятно ще бъде скоро.

 

Oще от Digital: Teхнологиите, с които MediaTek изпреварва конкуренцията