Apple Watch 8 ще може да измерва кръвното налягане

Умните часовници се превърнаха в едни от най-успешните продукти на компанията, което е доста впечатляващо с оглед разнообразното им портфолио. Аpple доминират този пазарен сегмент основно заради уникалния дизайн и широкия набор от функционалности, които предлагат. Аpple Watch генерира около 50% от всички доставки на смарт часовници и едва ли скоро друга компания ще застраши лидерската им позиция.

Само преди няколко седмици бе премиерата на Apple Watch Series 7, който вече е с по-голям дисплей и може да издържи 18 часа с едно зареждане.

Компанията вече стартира доставките и фокусира вниманието си към следващото поколение на Apple Watch. Устройствата от серията вече могат да изчисляват сърдечния ритъм, но все още нямат необходимите сензори, за да отчитат кръвното налягане.

В момента са налични приложения от трети страни с подобна функционалност, но използването им изисква допълнителни аксесоари, което не се възприема положително от някои потребители.

 

 

Нов патент на Apple разкрива, че компанията работи над интересна идея да превърне каишката на смарт часовниците в сензор за анализиране на кръвното налягане. Добавянето на специална разтеглива лента ще е в състояние да “компресира един или повече кръвоносни съдове и респективно да ограничава притока на кръв”.

След това информацията може да се използва за определяне на на различни физиологични параметри на потребители, сред които кръвното налягане, съобщава TomsGuide. Технологията има потенциала да се превърне в едно от най-интересните подобрения в Apple Watch 8, чиято премиера ни очаква през есента на 2022г. Следващото поколение на часовниците може да предложи oще и microLED дисплей, вместо OLED.

 

Oще от Digital:  Смарт часовниците Apple Watch Series 8 ще имат по-големи дисплеи през 2022г.